WAT is het? 

Naviguard is de leukste bootbeveiliging van Nederland: een GPS-tracker speciaal ontwikkeld voor de pleziervaart waarmee u de exacte locatie van uw boot te allen tijde kunt monitoren. Het concept bestaat uit twee fysieke onderdelen met softwarematige ondersteuning: een klein apparaat -- de NaviGuard -- dat u in de boot plaatst en een sleutelhanger -- de Navikey -- die u op zak houdt waardoor u geen ingewikkelde pincodes hoeft te onthouden. De NaviGuard en NaviKey communiceren onderling, en de gegevens hiervan worden online bijgehouden in een beveiligde omgeving. Meerdere NaviKeys kunnen op uw NaviGuard worden aangesloten, waardoor bijvoorbeeld partners of mede-eigenaren ook probleemloos gebruik kunnen blijven maken van de boot. 

HOE werkt het?

De NaviGuard wordt op de boordaccu aangesloten op een door u gekozen plek in uw boot. De NaviKey is een kleine sleutelhanger die door de NaviGuard herkend wordt op het moment dat het zich binnen een bepaalde radius van de NaviGuard bevindt. Hiermee weet de NaviGuard dat de rechtmatige bestuurder van de boot aan boord is en dat eventuele verplaatsingen geoorloofd zijn.
Mocht uw boot van de ligplaats wegvaren zonder dat de NaviKey in de buurt is dan wordt u gewaarschuwd via SMS of e-mail, al naar gelang uw persoonlijke voorkeur en instellingen. Zonodig kunt u de authoriteiten tijdig waarschuwen en een accurate plaatsbepaling doorgeven waardoor een eventuele dief kan worden aangehouden.
Bovendien houdt de NaviGuard de gegevens van het afgelegde traject bij waardoor u na en/of gedurende uw tocht precies kunt zien waar u geweest bent. Deze informatie kunt u voor eigen gebruik opslaan.
Extra handig is dat de NaviGuard tevens dient als accuspanningsdetector. Mocht de spanning (bijvoorbeeld gedurende de wintermaanden) wegvallen dan wordt u gewaarschuwd. Ook de omgevingstemperatuur wordt bijgehouden, en mocht deze onder de 10 of boven de 40 graden gemeten worden dan krijgt u hiervan direct een melding. 

WAAROM Naviguard?

NaviGuard biedt u zekerheid omtrent de precieze locatie van uw boot. Dankzij NaviGuard kunt u gerust de ligplaats verlaten en genieten van een gezellig dagje uit, een goede nachtrust, of u zich volledig concentreren op de dagelijkse werkzaamheden. NaviGuard past gedurende uw afwezigheid op uw kostbare bezit!
Een extra voordeel van NaviGuard is dat de GPS coördinaten altijd online door uzelf te raadplegen zijn, waardoor u na een dagje varen of een gezellige vakantietocht precies kunt nagaan waar u bent geweest.
NaviGuard vormt geen extra belasting voor uw boordaccu door zéér laag stroomverbruik. 

Stroomverbruik

Wij hebben er hard aan gewerkt zodat het stroomverbruik minimaal is.
Dat betekent dat als u hem op uw accu aansluit dat in rust stand de NaviGuard het 10 jaar vol houd. In bewegende stand is dat 6 maanden waarbij u elke minuut een positie update krijgt.

 

De NaviGuard heeft een backupaccu mocht uw accu te leeg zijn of ontkoppeld zijn door dieven, zal de NaviGuard zich in een energie lage stand schakelen en zal nog voor 24 uur elk uur zijn positie door geven.

Mijn NaviGuard